Føler tilgængelighed, Fordi E-loggers følere er batteriforsynetFøler tilgængelighed, Fordi E-loggers følere er batteriforsynet, er det yderst vigtigt at radiotransmissionen afbrydes imellem overførslerne, for at spare mest muligt strøm på batteriet, og dermed forlænge levetiden på følerens batteri. E-loggers følere som er forsynet via et CR2032 batteri, kan holde strøm i flere år pga. den specialudviklede teknologi følerne anvender. Især hvis man kan nøjes med et samplingsinterval på 1 time eller 2, så vil disse følerbatterier holde i mere en 2 år.

Hvis transmissionerne fra følerne intensiveres, kan det have stor betydning for batteriernes levetid, især hvis man anvender microloggerne som anvender CR2032 batterier. Ønsker man en mere robust datalogger med en meget længere batterilevetid, så kan man anvende vores industridatloggere som anvender 2 stk. AA batterier og dermed har de en væsentlige længere levetid, og egner sig også bedst hvis man ønsker et hyppigere samplingsinterval.

Denne dataprotokol betyder, at det kun er muligt at transmitterer nye indstillinger til den trådløse føler, når føleren aktiverer dataforbindelsen, for at aflevere data. Når forbindelsen er aktiveret af føleren, så kan de nye indstillinger også sendes til føleren, men ikke før.

 Gateway forsinkelse:

På samme måde som forbindelsen til følerner er forsinket indtil følerne aktiverer deres radioforbindelse, så er e-loggers gateways også programmeret til kun, at lave forbindelse til databasen hver 5 minut, således sikres dataforbindelsen mest muligt, og det er altså ikke muligt at aktiverer denne forbindelse fra databasen, eller den online portal, da dette ville gøre systemet væsentlig mere usikkert.

Det er derfor en god ide, kun at sende ændringer 1 gang til en føler imellem hver datatransmission, da systemet på den måde best muligt kan sikre at de korrekte data sendet til føleren.