FAQ Page2018-12-05T07:56:23+01:00
Hvor sikker er kommunikationen på det trådløse netværk?2014-03-24T21:33:38+01:00

E-logger online anvender den samme datasikkerhed som anvendes når vi bruger vores netbank fra vores hjemme PC. Protokollen som anvendes hedder Secure socket layer (SSL), og anvender 256 bit data til at sikre netværket.E-logger online anvender den samme datasikkerhed som anvendes når vi bruger vores netbank fra vores hjemme PC.

Protokollen som anvendes hedder Secure socket layer (SSL), og anvender 256 bit data til at sikre netværket.

Hvad betyder det “X” ved siden af føleren i E-logger online?2014-03-24T21:31:19+01:00

X’et ved siden af føleren i E-logger online, betyder at der er foretaget ændringer til følerens konfiguration, og at disse er sat I kø, klar til at blive sendt til føleren ved næste transmission.  Næste gang føleren ”checker ind” forsvinder X’et som indikation på, at føleren har modtaget ændringerne til føleren. Bemærk! Når en føler har ændringer i kø, kan du ikke lave yderligere ændringer til føleren, før de foregående data er afsendt til føleren.X’et ved siden af føleren i E-logger online, betyder at der er foretaget ændringer til følerens konfiguration, og at disse er sat I kø, klar til at blive sendt til føleren ved næste transmission.

Næste gang føleren ”checker ind” forsvinder X’et som indikation på, at føleren har modtaget ændringerne til føleren. Bemærk! Når en føler har ændringer i kø, kan du ikke lave yderligere ændringer til føleren, før de foregående data er afsendt til føleren.

Kan man eksportere følerdata fra databasen på E-logger online til mit eget program?2014-03-24T21:29:24+01:00

Ja, du kan meget nemt eksporterer en følers data til et format som du kan downloade til din egen PC, og derigennem importerer data til Excel.

 

Ja, du kan meget nemt eksportere en følers data til et format som du kan downloade til din egen PC, og derigennem importere data til Excel.

Hvordan ændre jeg parameter i den trådløse føler?2014-03-24T21:26:16+01:00

Når du er logget ind på E-logger online systemet, kan du lave ændringer til din trådløse følers configuration, ved at klikke på føleren på oversigtsbilledet

 

Når du er logget ind på E-logger online systemet, kan du lave ændringer til din trådløse følers configuration, ved at klikke på føleren på oversigtsbilledet.

Hvad sker der med data fra min trådløse føler hvis strømmen til gatewayen bliver frakoblet eller forsvinder?2014-03-24T21:19:23+01:00

Imens gatewayen er uden strøm vil der ikke blive transmitteret nogle data fra sensor til gateway, sensoren vil inden næste logning slette den foregående logning og forsøge at transmitterer den nye logningImens gatewayen er uden strøm vil der ikke blive transmitteret nogle data fra sensor til gateway, sensoren vil inden næste logning slette den foregående logning og forsøge at transmitterer den nye logning. Bemærk at den nøjagtige funktionalitet er væsentlig mere kompliceret, og vil forsøge at sikre data bedst muligt.

Hvis gateway mister forbindelsen til netværket, vil gatewayen have mulighed for at gemme en begrænset mængde data i gatewayen, og transmittere disse når netværksforbindelsen igen er etableret.

Hvorfor kan jeg se 2 meddelelser af samme type i en række fra 1 af mine følere?2014-03-24T21:16:44+01:00

En af styrkerne ved E-loggers protokol er, at følerne kan både transmitterer og modtage. Efter en føler har transmitteret den dataEn af styrkerne ved E-loggers protokol er, at følerne kan både transmitterer og modtage. Efter en føler har transmitteret den data, afventer føleren en godkendelse fra gatewayen om, at data er modtaget korrekt. Hvis føleren ikke modtager dette godkendelses signal fra gatewayen indenfor en given tid, gensender føleren data til gatewayen. Som standard vil føleren gensende data op til 3 gange hvis der er behov, herefter vil føleren gå i dvale igen.

Hvis føleren har afsendt data til gatewayen, men ikke modtager godkendt signalet, vil føleren gensende data. Hvis så føleren anden gang modtager godkendt signalet, så vil data fremgå 2 gange med samme logtidspunkt. Dette er altså den indbyggede sikkerhed i datatransmissionen, og ikke en fejl i dataprotokollen imellem føler og gateway.

Hvorfor kan jeg ikke ændre mine følerindstillinger?2014-03-24T21:14:05+01:00

Føler tilgængelighed, Fordi E-loggers følere er batteriforsynetFøler tilgængelighed, Fordi E-loggers følere er batteriforsynet, er det yderst vigtigt at radiotransmissionen afbrydes imellem overførslerne, for at spare mest muligt strøm på batteriet, og dermed forlænge levetiden på følerens batteri. E-loggers følere som er forsynet via et CR2032 batteri, kan holde strøm i flere år pga. den specialudviklede teknologi følerne anvender. Især hvis man kan nøjes med et samplingsinterval på 1 time eller 2, så vil disse følerbatterier holde i mere en 2 år.

Hvis transmissionerne fra følerne intensiveres, kan det have stor betydning for batteriernes levetid, især hvis man anvender microloggerne som anvender CR2032 batterier. Ønsker man en mere robust datalogger med en meget længere batterilevetid, så kan man anvende vores industridatloggere som anvender 2 stk. AA batterier og dermed har de en væsentlige længere levetid, og egner sig også bedst hvis man ønsker et hyppigere samplingsinterval.

Denne dataprotokol betyder, at det kun er muligt at transmitterer nye indstillinger til den trådløse føler, når føleren aktiverer dataforbindelsen, for at aflevere data. Når forbindelsen er aktiveret af føleren, så kan de nye indstillinger også sendes til føleren, men ikke før.

 Gateway forsinkelse:

På samme måde som forbindelsen til følerner er forsinket indtil følerne aktiverer deres radioforbindelse, så er e-loggers gateways også programmeret til kun, at lave forbindelse til databasen hver 5 minut, således sikres dataforbindelsen mest muligt, og det er altså ikke muligt at aktiverer denne forbindelse fra databasen, eller den online portal, da dette ville gøre systemet væsentlig mere usikkert.

Det er derfor en god ide, kun at sende ændringer 1 gang til en føler imellem hver datatransmission, da systemet på den måde best muligt kan sikre at de korrekte data sendet til føleren.

Hvordan monteres den trådløse føler i nærheden af mit målepunkt?2014-03-21T09:37:35+01:00

E-logger leverer forskellige muligheder med din føler når du bestiller den via E-logger.dk. Med hver føler følger der skruer og dobbeltklæbende tape, som kan anvendes på de fleste almindelige materialer.

 

E-logger leverer forskellige muligheder med din føler når du bestiller den via E-logger.dk. Med hver føler følger der skruer og dobbeltklæbende tape, som kan anvendes på de fleste almindelige materialer.

Hvad er størrelsen på datapakkerne som sendes fra dataloggeren via det trådløse netværk til gateway?2014-03-21T09:35:40+01:00

Den totale datapakke består af ialt 40 bytes.

 

Den totale datapakke består af ialt 40 bytes.

Hvordan kan man forlænge rækkevidden på det trådløse netværk, for at alle trådløse følere og dataloggere kan kommunikerer med en gateway?2014-03-21T09:34:11+01:00

Hvis man ønsker at forbedre rækkevidden på en trådløser følernetværk, så kan man med fordel bruge E-loggers trådløse netværksforlænger (Extender). E-loggers trådløse netværksforlænger enhed forlænger rækkevidden på det trådløse netværk til dobbelt længde imellem føler og gateway. Det er muligt at anvende flere netværksforlængere i serie, for at give endnu længere rækkevidde på det trådløse datalogger netværk Hvis man ønsker at forbedre rækkevidden på en trådløser følernetværk, så kan man med fordel bruge E-loggers trådløse netværksforlænger (Extender). E-loggers trådløse netværksforlænger enhed forlænger rækkevidden på det trådløse netværk til dobbelt længde imellem føler og gateway. Det er muligt at anvende flere netværksforlængere i serie, for at give endnu længere rækkevidde på det trådløse datalogger netværk.

Hvad sker der hvis en trådløs føler ikke kan få forbindelse til den trådløse gateway?2014-03-21T09:32:00+01:00

Hvis en gateway ikke kan modtage en følers date, vil føleren selv forsøge at afleverer data til en anden gateway. Hvis der ikke findes andre gateways indenfor følerens rækkevidde, vil følere forsøge at forbinde til gateway igen efter 2 timer (default, kan ændres), I mellemtiden vil føleren være i dvale tilstand, og dermed sparer på batteriet. Bemærk! Der vil ikke blive opsamlet data så længe forbindelse til gateway ikke er mulig. Vi råder til at man forsyner alle gateways via en UPS eller lign. så man sikre systemets drift under spændingsvigt.Hvis en gateway ikke kan modtage en følers date, vil føleren selv forsøge at afleverer data til en anden gateway. Hvis der ikke findes andre gateways indenfor følerens rækkevidde, vil følere forsøge at forbinde til gateway igen efter 2 timer (default, kan ændres), I mellemtiden vil føleren være i dvale tilstand, og dermed sparer på batteriet. Bemærk! Der vil ikke blive opsamlet data så længe forbindelse til gateway ikke er mulig. Vi råder til at man forsyner alle gateways via en UPS eller lign. så man sikre systemets drift under spændingsvigt.

Hvor stort er effektforbruget på en trådløs føler / datalogger?2014-03-21T09:29:35+01:00

I dvaletilstand burger en føler / datalogger 0,5µA, og i forbindelse med transmissionen bruger en trådløs føler ca. 35 mA.

 

I dvaletilstand burger en føler / datalogger 0,5µA, og i forbindelse med transmissionen bruger en trådløs føler ca. 35 mA.

Kan jeg forvente forstyrelser fra andre trådløse netværk (Wi-Fi, Walkie Talkies, radioer, telefoner mm.)?2014-03-21T09:27:35+01:00

Nej, E-loggers trådløse følere fungerer et helt andet frekvensområde end andre følere. E-logger opererer på 868Mhz, hvor de fleste andre systemer fungerer på det overfyldte 2.4Ghz netværk som f.eks. computernetværk, telefoner osv. Nej, E-loggers trådløse følere fungerer et helt andet frekvensområde end andre følere. E-logger opererer på 868Mhz, hvor de fleste andre systemer fungerer på det overfyldte 2.4Ghz netværk som f.eks. computernetværk, telefoner osv.

Hvad skal jeg bruge for at kunne etablerer et trådløst datalogger netværk med E-loggers komponenter?2014-03-21T09:24:59+01:00

Hvad skal jeg bruge for at kunne etablerer et trådløst datalogger netværk med E-loggers komponenter?Det eneste du behøver er: en gateway som kommunikerer med dine følere, og sender data til vores online dataserver E-logger-online, Derudover skal du bruge en trådløs føler / datalogger som kan måle og opsamle dine ønskede data, og trådløst sende dem via gateway til dataserveren, som altid er online på nettet, og dermed tilgængelig overalt i verden via en online forbindelse.

Hvis du vælger at anvende vores WiFi trådløse følere / dataloggere, så behøver du ikke mere, hvis vi forudsætter, at du allerede har et trådløst computernetværk tilgængeligt. Du skal altså kun bruge 1 WiFi føler / datalogger for at komme i gang med trådløs datalogning fra E-logger.

Hvad skal jeg gore med min trådløse føler når batteriet “dør”?2014-03-21T09:21:16+01:00

Alle E-loggers følere og dataloggere anvender standard batterier, som kan købes overalt  i den daglige handelAlle E-loggers følere og dataloggere anvender standard batterier, som kan købes overalt  i den daglige handel. Du kan selvfølgelig også købe nye batterier igennem vores hjemmeside, på den måde er du sikker på, at du får de batterier som vi garanterer længst mulig levetid med.

Du kan meget nemt selv skifte batterier i alle vores følere og dataloggere, det er ikke mere besværligt end, at skifte batteri i en lommelygte eller anden elektronik. Følg vores vejledninger omkring batteriskift, så er du hurtigt klar og på det trådløse netværk med føleren igen.

Hvad er den normale levetid på batteriet i E-loggers trådløse følere / dataloggere?2014-03-21T09:18:42+01:00

Levetiden på batterierne i vores trådløse følere, afhænger af forskellige ting:Levetiden på batterierne i vores trådløse følere, afhænger af forskellige ting: Hvor ofte føleren skal sende data (Heartbeat), hvor langt føleren befinder sig fra den trådløse gateway samt forhindringer, som kan begrænse transmisionen af data imellem føleren og gateway. E-logger beregner opfordrer til, at man udskifter batteriet når systemet automatisk giver besked herom. Alternativt kan man udskifte alle batterier efter et fast interval.

Nogle af vores følere (Industri type AA) kan fungerer i op til 5 år uden batteriskift.

Hvordan bliver loggede data beskyttet mens de sendes trådløst?2014-03-21T09:10:45+01:00

Den trådløse teknologi som vores trådløse følere og gateways anvender, gør brug af en special udviklet protokol, som kun vores system kan forstå.

Den trådløse teknologi som vores trådløse følere og gateways anvender, gør brug af en special udviklet protokol, som kun vores system kan forstå.

Denne protokol er udviklet så den bruge minimum af strøm til at sende signalerne, og kræver vores specielle udstyr for at fungerer. På den måde er vores system væsentlig mere sikkert, i forhold til lignende eks. Wi-Fi, Bluetooth eller ZigBee, ligesom signalrækkevidden bliver væsentlig forbedret.

Hvilken frekvens kommunikerer de trådløse følere og gateways på?2014-03-21T08:30:56+01:00

E-logger-System-icon

 

E-loggers trådløse følere og netværk kommunikerer på følgende frekvenser, alt efter hvor I verden de installeres, der er forskel på f.eks. Europa og USA. ISM 900MHz (902-928MHz), 868MHz (Europa) og 433Mhz.

Kan jeg tilkoble flere trådløse følere / dataloggere til det trådløse netværk på et senere tidspunkt?2014-03-21T08:24:49+01:00

Ja. Du kan nemt tilføje nye trådløse følere til dit netværk, du kan tilkoble op til 100 følere til hver gateway, og du kan tilkoble ubegrænsede gateways til systemet.

 

Ja. Du kan nemt tilføje nye trådløse følere til dit netværk, du kan tilkoble op til 100 følere til hver gateway, og du kan tilkoble ubegrænsede gateways til systemet. På den måde kan du få et ubegrænset antal trådløse følere til din konto.

Hvor mange trådløse følere kan man koble til E-loggers trådløse gateways?2014-03-21T08:18:20+01:00

Alle E-loggers trådløse gateways kan håndtere op til 100 trådløse følere hver. For at udvide yderligere skal man bare tilkoble endnu en gateway til systemet, så kan man udvide yderligere

 

Alle E-loggers trådløse gateways kan håndtere op til 100 trådløse følere hver. For at udvide yderligere skal man bare tilkoble endnu en gateway til systemet, på den måde kan man udvidde systemet til næste uendelige antal følere.

Go to Top