Hvorfor overvågning af relativ luftfugtighed og temperatur på museer og gallerier?

Det er enormt vigtigt for udstillingsgenstande som er bevaringsværdige, at temperaturen og luftfugtigheden kontrolleres og holdes stabil, da store udsving i luftens temperatur og luftfugtighed vil øge nedbrydningsprocessen af kulturarvsgenstande mv.

De fleste museer og gallerier som opbevarer og udstiller disse kulturarvsgenstande, forsøger at opretholde en temperatur som er lavere end 25°C både i montre og i selve lokalet hvor genstandene befinder sig. Museerene tilstræber at holde en så lav temperatur som muligt, dog med hensyntagen til publikum som jo ikke skal fryse mens de nyder udstillingen, men jo lavere temperatur, jo langsommere foregår nedbrydningsprocessen af de udstillede genstande.

Luftfugtigheden har ligeledes stor betydning for nedbrydningsprocessen af f.eks. kulturarvsgenstande, her taler man mere om udsvingene i luftfugtigheden da udsvingene er det som gør størst skade på de udstillede genstande, og ikke i så høj grad om luftfugtigheden er høj eller lav. Man tilstræber de fleste steder, at opretholde en luftfugtighed på mellem 45-65% hvilket dog i perioder om sommeren og om vinteren kan være svært at opretholde, da der om vinteren kan være meget lav luftfugthed på grund af frostvejret og om sommeren kan der være ekstremt høj luftfugtighed på grund af den varme luft som kan indeholde meget fugt/vand.

Vi har den rigtige løsning til museer og gallerier

Vi mener selv hos Elogger at vi har den ideelle løsning til overvågning af luftfugtighed og temperatur i museer og gallerier, med vores meget brede sortiment af følere og gateways, samt vores brugervenlige dataserver, som giver adgang til data overalt i verden, hvis man har online adgang til internettet.

Skulle uheldet være ude, og temperaturen eller luftfugtigheden bliver for høj eller lav, så sender vores simple system en advarsel frem via mail, mobil eller lign. til en evt. vagtfunktion hos kunden. Denne alarmfunktion kan redde museer og gallerier for store værditab, hvis det skulle ske at ventilationsanlægget bryder sammen, eller et køleanlæg til affugtning går i stykker eller lign.

Vores følere findes i flere forskellige udformninger og er meget diskrete, hvilket betyder at de stort set kan placeres alle steder i en udstilling, uden at publikum lægger mærke til dem. Følerne fungerer trådløst og værdier sendes online til dataserveren som opsamler alle de loggede værdier, som gemmes i en database, således kan kunden bruge dem til senere dokumentation.

Har du brug for et tilbud?

Skulle du stå i en situation hvor du har brug for at overvåge dine lokaliteter for fugt, temperatur, tryk eller lign. så er du meget velkomment til at kontakte os, så kan vi sammen finde den rigtige løsning. Skulle du have brug for følertyper som ikke fremgår af vores online produkt sortiment, så er du også velkomment til at kontakte os, og hører nærmere.

Du kan kontakte os HER –>>

kontroller luftfugtigheden på museer